سونوگرافی

علت سونوگرافی بعد از ماموگرافی

سونوگرافی زمانی تجویز می‌شود که پزشک بعد از معاینه شما توده یا تورمی در بافت پستانی مشاهده کند به همین منظور برای اطمینان بیشتر این تجویز را انجام می‌دهد. طی این آزمایش مشخص خواهد شد که توده مایع است یا جامد تا پزشک مراحل بعدی تشخیص و درمان را انجام دهد. حتما نظر پزشک را در رابطه با بهترین زمان سونوگرافی بعد از ماموگرافی بپرسید سپس این اقدام را انجام دهید.

علت سونوگرافی بعد از ماموگرافی سینه

سونوگرافی پستان به دلایل مختلفی توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود که در زیر مواردی که بعد از معاینه نیاز به این امر دارند ذکر شده است.

  1. اگر پزشک متخصص بعد از بررسی تست ماموگرافی متوجه ناحیه غیر طبیعی در پستان شود، اولین تجویز او انجام سونوگرافی خواهد بود.
  2. بعد از بررسی، اگر توده‌ای در پستان وجود داشته باشد پزشک به منظور تشخیص اینکه مایع است یا جامد این آزمایش را تجویز خواهد کرد.
  3. در زنانی که باردار هستند پزشک برای تشخیص نوع توده سونوگرافی را تجویز می‌کند تا سلامت جنین به خطر نیفتد.

بهترین زمان سونوگرافی سینه بعد از ماموگرافی

بهترین زمان سونوگرافی بعد از ماموگرافی 5 الی 8 روز پس از شروع عادت ماهیانه است. دلیل این امر حساس بودن سینه‌ها از یک هفته قبل از شروع قاعدگی و بعد از آن است که باعث می‌شود بافت این اندام متراکم‌تر از قبل باشد و جواب سونوگرافی دچار خطا شود.

بیشتر بخوانید:بهترین زمان ماموگرافی: چه زمانی باید ماموگرافی انجام دهم؟

خطرات سونوگرافی پستان چیست؟

از آنجایی که در سونوگرافی هیچ گونه اشعه‌ای دخالت ندارد، خطر و عارضه‌ای نیز متوجه شما نخواهد شد. در صورتی سونوگرافی شما مشکلی وجود داشته باشد ممکن است به انجام آزمایشات دیگری مانند بیوپسی ارجاع داده شوید که خطرات خاص خود را دارد.

در چه صورت سونوگرافی گزینه مناسبی برای تشخیص توده پستانی نیست؟

عوامل مختلفی وجود دارند که ممکن است سونگرافی را گزینه مناسبی برای تشخیص توده پستانی نداند. به عنوان مثال هنگامی که فرد دچار اضافه وزن بیش از حد باشد به دلیل بزرگ بودن سایز سینه‌ها سونوگرافی برای او تجویز نمی‌شود؛ زیرا در چنین افرادی دقت سونوگرافی پایین است و ممکن است تشخیص به خوبی صورت نگیرد. در برخی موارد نیز اگر توده‌ها کوچک باشند احتمال اینکه توسط سونوگرافی قابل تشخیص نباشند زیاد است.

مراقبت های بعد از سونوگرافی سینه

بعد از سونوگرافی سینه مراقبت خاصی لازم نیست و می‌توانید به فعالیت‌های روزانه خود بپردازید. سونوگرافی روش بی‌خطری برای برای تشخیص است و تنها کاری که بعد از انجام آن باید صورت پذیرد، گرفتن دوش برای تمیز شدن آثار ژل از روی پوست است.

بیشتر بخوانید:هزینه ماموگرافی: قیمت مناسب، کیفیت بالا

آمادگی های قبل از سونوگرافی پستان

قبل از انجام سونوگرافی سینه بهتر است موارد زیر را رعایت کنید تا این فرایند برای شما راحت‌تر صورت پذیرد.

  • بهتر است هنگام انجام سونوگرافی هیچ‌گونه زیورآلاتی به همراه نداشته باشید.
  • لباس راحتی بپوشید که به‌راحتی قابل جداشدن باشد از آنجایی که قبل از انجام سونوگرافی ژل بر روی پوست شما قرار می‌گیرد ممکن است باعث ایجاد لکه روی پوست شما شود.
  • سعی کنید چتذ ساعت قبل از انجام سونوگرافی دوش بگیرید تا پوست شما کاملا تمیز باشد. البته، بهتر است هیچ گونه لوسیون، پودر، کرم یا دئودورانتی بر روی سینه خود نزنید زیرا درصد خطای آزمایش را بالا می‌برد و در تصاویر سونو اختلال ایجاد می‌کند.

تفاوت سونوگرافی و ماموگرافی

تفاوت‌های اساسی بین سونوگرافی و ماموگرافی وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است.

  • در ماموگرافی از اشعه ایکس که مضر است استفاده می‌شود اما سونوگرافی به واسطه امواج صوتی تصویربرداری را انجام می‌دهد.
  • ماموگرافی به دلیل استفاده از اشعه ایکس دارای عوارض و ریسک ابتلا به سرطان است اما سونوگرافی هیچ گونه خطر جدی ندارد.
  • سونوگرافی برای تشخیص توده‌های جامد و توپر دقیق‌تر عمل می‌کند.

بیشتر بخوانید:ماموگرافی مشکوک

مزایای انجام سونوگرافی پستان

  • روشی بدون درد است.
  • سونوگرافی غیرتهاجمی است.
  • در سونوگرافی می‌توان بافت نرم سینه را به راحتی و با دقت مشاهده کرد در صورتی که با استفاده از اسعه ایکس این احتمال کمتر است.
  • از آنجایی که در سونوگرافی از امواج برای تشخیص استفاده می‌شود، داده های دقیق‌تری می‌توان به دست آورد. از طرفی، با استفاده از سونوگرافی می‌توان به راحتی تصاویر را مشاهده و در صورت لزوم نمونه برداری با استفاده از روش بیوپسی را انجام داد.
  • دارای خطر کمتری نسبت به ماموگرافی است.
  • هیچ گونه آسیبی به زنان باردار نمی‌زند.
  • از آنجایی که اشعه احتمال ایجاد سرطان را بالا می‌برد، سونوگرافی هیچ گونه سرطانی زایی برای فرد ندارد.

معایب انجام سونوگرافی

انجام سونوگرافی خطر و معایبی خاصی وجود ندارد. صرفا ممکن است به شما تشخیص کاذب دهد که اگر از مراکز معتبر و تحت نظر پزشک متخصص یونوکرافی را انجام دهید احتمال این امر کمتر خواهد بود.

روش‌های تشخیص سرطان سینه کدام است؟

  1. سونوگرافی
  2. ماموگرافی
  3. ام آر آی (MRI)
  4. نمونه برداری

برای انجام سونوگرافی  به چه دکتری مراجعه کنیم؟

از آنجایی که تشخیص سرطان سینه به دقت بالایی نیاز دارد مهم است که به دکتر باتجربه و کلینیک معتبری مراجعه کنید. پستان به طور طبیعی دارای غده و توده‌هایی است که ممکن است با غدد سرطانی اشتباه گرفته شوند. برای بررسی دقیق بافت سینه خود می‌توانید به طب سامان که دارای تجربه و دقت بالایی در تشخیص است مراجعه کنید.

اگر برای شما هم بررسی وضعیت ماموگرافی اهمیت دارد با مراجعه به مرکز تصویربرداری تهران 101 این اطمینان خاطر را برای خود فراهم کنید.ماموگرافی در مرکز تصویربرداری پزشکی تهران101 با به روزترین متد تصویربرداری تحت نظارت اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در رشته های مرتبط با کادری مجرب و تجهیزات پیشرفته و جوابدهی آنلاین سریع و دقیق انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا