سونوگرافی

روشی دقیق برای بررسی سلامت کلیه‌ها

کلیه‌ها هنگامی که عملکرد صحیحی داشته باشند فرد احساس سلامتی می‌کند. گاه برای اطمینان از سلامتی کلیه‌ها روشی مانند سونوگرافی پیشنهاد می‌شود که چکاپ محسوب شده و به پزشک کمک می‌کند قبل از اینکه مراجعه کننده وارد فاز شدیدتری از بیماری شود نسبت به درمان و مراقبت اقدام کند. از سونوگرافی کلیه برای بررسی انواع بیماری‌های نهفته و آشکار استفاده می‌شود که نتایج حاصل از آن دقیق و مطمئن هستند.

نقش کلیه در بدن

کلیه‌ها در بدن انسان نقش مهمی دارند.کلیه‌ها وظیفه فیلتر و تصفیه کردن خون و پاک کردن آن از مواد زائد را بر عهده داشته که در سمت چپ و راست فضای پشت شکم قرار گرفته‌اند. کلیه‌ها مایعات بدن را متعادل کرده و منجر به آزادسازی هورمون‌هایی می‌شوند که فشار خون را کنترل می‌کنند. کنترل تولید گلبول‌های قرمز خون نیز بر عهده کلیه‌ها است. کلیه‌ها یکی از اصلی‌ترین جزء سیستم ادراری در فرد بوده که وظیفه تولید ادرار را نیز بر عهده دارند.

کلیه‌ای که سالم است وظایف خود را به خوبی در بدن انجام می‌دهد اما ممکن است دچار بیماری‌هایی شود که عملکرد کلیه را مختل کرده که گاه همراه با درد و گاه بدون درد است. دیابت، فشار خون بالا، گلومرولونفریت، پلی کیستیک، سنگ کلیه، عفونت ادراری، داروها و سموم، بیماری‌های مادرزادی و … از عواملی هستند که می‌توانند بر کلیه تاثیر منفی گذاشته و منجر به اختلال در عملکرد آن شوند.

تشخیص زودرس و درمان به موقع از ساده‌ترین راهکارها برای جلوگیری از تبدیل بیماری‌های کلیوی به نارسایی کلیه است. نارسایی کلیه باعث می‌شود کلیه‌ها نتوانند به اندازه کافی خون تصفیه کرده و سموم و مواد زائد را از بدن خارج کنند در نتیجه سموم در بدن جمع می‌شوند. برای تشخیص زودهنگام بیماری کلیه می‌توان از آزمایش پروتئین در ادرار و آزمایش کراتینین خون کمک گرفت.

علاوه بر موارد گفته شده گاه نیاز است درون کلیه‌ها مورد بررسی گیرد که می‌توان از سونوگرافی کمک گرفت. سونوگرافی کلیه ممکن است توسط متخصص اورولوژی، کلیه و مجاری توصیه شود.‌ سایر اقدامات که ممکن است برای ارزیابی کلیه‌ها انجام شود شامل اشعه ایکس، توموگرافی کامپیوتری (سی‌تی اسکن)، اسکن کلیه، پیلوگرام انته گراد، پیلوگرام وریدی و آنژیوگرام است.

بیشتر بخوانید : تشخیص بیماری‌های کبد با سونوگرافی

سونوگرافی

سونوگرافی (اولتراسوند) تکنیک ایده‌آل برای دیدن درون بافت و اندام‌ها است که در آن از امواج فراصوت با فرکانس بالا استفاده می‌شود. سونوگرافی کمک می‌کند بافت‌های زیر جلدی دیده شده و پزشک بتواند با توجه به نتایج حاصل شده دقیق‌تر درباره نوع بیماری و روند درمان تصمیم بگیرد. سونوگرافی کلیه برای و سایراعضای بدن در آقایان و خانم‌ها در هر سنی از نوزادی تا بزرگسالی قابل انجام است که در آن برخلاف اشعه ایکس از تابش استفاده نمی‌شود.

سونوگرافی کلیه

سونوگرافی کلیه

سونوگرافی کلیه از امواج فراصوت با فرکانس بالا برای تهیه تصاویر از درون کلیه‌ها استفاده می‌کند. در طول اسکن امواج صوتی به ناحیه کلیه ارسال شده و تصاویر سیاه و سفید بر روی صفحه مانیتور دیده می‌شود. توسط سونوگرافی اندازه، موقعیت، شکل و ساختارهای کلیه و اطراف آن مانند مثانه و حالب تشخیص داده می‌شود.

در سونوگرافی در کوتاه‌ترین زمان ممکن اطلاعات آناتومیک خوبی از کلیه‌ها به دست می‌آید که قابل تکرار است. سونوگرافی کلیه نسبت به سایر روش‌ها کم هزینه‌تر است به همین دلیل روشی بسیار شناخته شده و رایج است.

نحوه انجام سونوگرافی کلیه

نحوه انجام سونوگرافی کلیه

برای انجام سونوگرافی گاهی نیاز به آمادگی قبلی است که پزشک و سونولوژیست از قبل نکات لازم را به فرد یادآور می‌شوند.‌ ممکن است برای اینکه تصاویر با کیفیت باشند توصیه شود قبل از سونوگرافی حدود یک لیتر آب نوشیده شود و اینکه روز قبل شام سبکی میل شود. ناشتا بودن یا استفاده از آرام بخش برای قبل سونوگرافی نیاز نیست. سونوگرافی به هیچ عنوان دردناک نیست مگر اینکه پوست حساس بوده یا نیاز به فشار دادن پروب باشد که در آن لحظه‌ای و گذرا است. پس از سونوگرافی کلیه فرد می‌تواند به فعالیت‌های عادی خود ادامه دهد.

برای انجام سونوگرافی فرد روی تخت به شکم دراز کشیده و و لباس خود را بالا می‌زند. سونولوژیست کمی ژل بر پایه آب  که رسانا است بر پشت شکم می‌زند تا دستگاه پروب به راحتی بر روی بدن بلغزد. در حین سونوگرافی کلیه ممکن است نیاز به چرخیدن به پهلو بوده یا اینکه از فرد خواسته شود تا چند بار نفس خود را در سینه حبس کند. گزارش سونوگرافی در همان روز آماده شده و به دست بیمار داده می‌شود تا در مراجعه بعدی به پزشک نشان دهد.

دلایل انجام سونوگرافی کلیه

از سونوگرافی برای ارزیابی کلیه‌ها استفاده شود که می‌توان تومور، کیست، آبسه، انسداد و عفونت در داخل یا اطراف کلیه را شناسایی کرد. وجود سنگ در کلیه نیز ممکن است با سونوگرافی تشخیص داده شود. گاه ممکن است از سونوگرافی برای کمک به قرار دادن سوزن‌های بیوپسی (برداشت نمونه بافتی)، تخلیه مایعات از کیست یا آبسه و قرار دادن لوله تخلیه استفاده شود.

علاوه بر موارد ذکر شده سونوگرافی کلیه را می‌توان برای تعیین جریان خون از طریق شریان‌ها و رگ‌های کلیوی به کار برد. پس از پیوند کلیه نیز می‌بایست برای ارزیابی کلیه پیوند زده شده از سونوگرافی استفاده کرد. دلایل دیگری وجود دارند که پزشک سونوگرافی کلیه را تجویز می‌کند.

دلایل انجام سونوگرافی کلیه

سونوگرافی روشی دقیق برای بررسی سلامت کلیه

با ورود امواج فراصوتی به بدن، تصاویری از بافت کلیه روی مانتیور نشان داده که با لغزاندن پروب، ناحیه مورد نظر از جهات مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد. سونوگرافی کلیه یکی از بهترین روش‌ها برای بررسی سلامت و چگونگی عملکرد این عضو حیاتی از بدن بوده که ممکن است پزشک درخواست انجام آن به تنهایی یا در کنار آزمایش‌ها را داشته باشد. در سونوگرافی از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می‌شود که در محدوده شنوایی انسان قرار ندارد.

انجام سونوگرافی باید در مرکزی انجام شود که خروجی کار با کیفیت بوده و دقت بالایی در آن اعمال شده باشد. درست بودن نتیجه سونوگرافی کلیه باعث می‌شود پزشک راحت تر بتواند نوع بیماری را تشخیص داده و روش درمانی مناسبی را برای آن انتخاب کند. مرکز تصویربرداری تهران 101 بهترین مجموعه برای انجام سونوگرافی و سایر در تهران است.

مرکز تصویربرداری تهران 101

مرکز تصویربرداری پزشکی تهران 101 بهترین مرکز برای انجام سونوگرافی کلیه است. علاوه بر سونوگرافی خدمات دیگری نظیر MRI، سی تی اسکن، رادیوگرافی، رادیولوژی، ماموگرافی و نمونه برداری انجام می‌شود که دستگاه‌های پیشرفته و مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند. جوابدهی ظرف مدت کوتاهی انجام شده که پس از آن مراجعه کننده برای تفسیر نتایج می‌تواند با در دست داشتن نتایج به پزشک مراجعه کند.

سونوگرافی کبد در مرکز تصویربرداری پزشکی تهران101 با به روزترین متد تصویربرداری تحت نظارت اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در رشته های مرتبط با کادری مجرب و تجهیزات پیشرفته و جوابدهی آنلاین سریع و دقیق انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا