سونوگرافی

آیا سونوگرافی سینه دردناک است؟

سونوگرافی راهی بسیار ایده‌آل برای باخبر شدن از درون بدن است که توسط پزشکان توصیه می‌شود. سونوگرافی نوعی روش تصویر برداری بوده که از آن می‌توان در سینه‌ها استفاده کرد. سونوگرافی سینه شرایطی را فراهم می‌آورد که تومورها و ناهنجاری‌های پستان دیده شود تا بتوان با تشخیص زودهنگام نسبت به درمان و پیشگیری اقدام نمود. آیا سونوگرافی سینه‌ها دردناک است؟ در این بخش بیشتر به سونوگرافی پرداخته خواهد شد و در ادامه دردناک بودن یا نبودن آن معلوم می‌شود.

سونوگرافی سینه چیست؟

سونوگرافی سینه نوعی آزمایش تصویربرداری بوده که درون سینه‌ها را نشان می‌دهد. برای انجام سونوگرافی فرد روی تخت دراز کشیده و دست‌ها را بالاتر از سر قرار می‌دهد تا تنه به بالا کشیده شود سپس از ژل رسانا استفاده می‌شود تا لغزش ابزار روی پوست راحت‌تر باشد. برای سونوگرافی از پروبی استفاده می‌شود که حرکات عمودی و شعاعی اولتراسوند با فرکانس پایین و با شدت بالا را در ناحیه سینه منتشر می‌کند. امواج ساطع شده از نوع صوتی بوده که از بافت داخلی سینه منعکس شده و تصویر را روی صفحه کامپیوتر نمایش داده می‌دهد.

سونوگرافی سینه چیستسونوگرافی سینه روشی بی‌خطر بوده که به بدن آسیب نمی‌رساند زیرا امواجی که در آن استفاده شده بی‌ضرر است. گاه به سونوگرافی سینه، سونوگرافی پستان گفته می‌شود که هر دو مفهومی یکسان دارند. سونوگرافی سینه هم در بانوان و هم در آقایان قابل انجام است که در بانوان به دلیل برجستگی سینه و وجود توده‌های چربی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اساس کار انواع سونوگرافی سینه یکسان است اما نوع دستگاه‌های مصرفی و تصاویر ارائه شده از آن می‌تواند نوع دیگری از سونوی سینه را ارائه دهد. سونوگرافی سه بعدی تصاویر کامل‌تری را از سینه با ضخامت دو میلیمتر ارائه داده که در آن مواردی مانند سرطان بهتر قابل رویت بوده و راحت‌تر تشخیص داده می‌شود که در صورت ضرورت توسط پزشک تجویز می‌شود.

بیشتر بخوانید: رادیوگرافی دندان چیست [آشنایی با انواع و ضررات آن]

موارد استفاده از سونوگرافی سینه

سونوگرافی پستان برای بررسی و تشخیص دقیق انواع تومورها و سایر ناهنجاری‌ها مانند ترشح غیر معمول یا تغییر در ظاهر پوست نوک پستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. سونوگرافی سینه عموما در زنان جوان زیر 40 سال انجام می‌شود زیرا بافت غده‌ها در این سن متراکم‌تر است. سونوگرافی سینه‌ها پس از ماموگرافی انجام می‌شود تا اگر توده سرطانی یا ضایعه‌ای در ماموگرافی مشاهده شده است نوع آن به کمک سونوگرافی تعیین شود.

موارد استفاده از سونوگرافی سینهسونوگرافی روش غربالگری مکمل سرطان پستان بوده و از نتایج آن می‌توان در زمان نمونه برداری به عنوان راهنما استفاده کرد. سونوگرافی سینه کمک می‌کند علت دردناک بودن ناحیه حساس در سینه‌ها معلوم شود.‌ همچنین در افرادی که عمل پروتز سینه انجام داده‌اند از سونوگرافی برای بررسی نشتی، پارگی و سایر مشکلات مربوطه استفاده می‌شود.

خواندن جواب سونوگرافی سینه

تفسیر سونوگرافی سینه بر عهده پزشک معالج است. در سونوگرافی پستان‌ها مواردی تشخیص داده می‌شوند که عبارتند از:

  • نکروز چربی پستانی(Fat necrosis) : نکروز چربی شکل تغییر یافته چربی توسط آنزیم‌های گوارشی به صورت بافت‌های چربی آسیب دیده در بافت سینه بوده که به صورت یک توده است و از آن به عنوان تغییرات خوش خیم پستانی یاد می‌شود.
  • پاپیلوما درون مجرایی(Papilloma): توده‌های کوچک و خوش خیم مربوط به مجاری شیری که در مجرای شیر در پستان ایجاد می‌شود.خواندن جواب سونوگرافی سینه
  • فیبروآدنوم (Fibroadenoma): توده‌های سفت و خوش خیم سرطانی که در واقع غیر سرطانی هستند و بین سنین 15 تا 35 سالگی مشاهده می‌شوند.
  • تغییرات فیبروکیستیک (Fibrocystic): توده‌هایی که عموما در دوره‌های سنی پایین به دنبال تغییرات هورمونی مربوط به تخمدان ایجاد می‌شوند.

مزایای انجام سونوگرافی پستان

سونوگرافی روشی غیر تهاجمی و ایمن بوده که توسط آن تصاویر واضحی از بافت نرم سینه نشان داده می‌شود. تصاویر ارائه شده به تشخیص و طبقه بندی ضایعه پستانی کمک می‌کند و باعث می‌شود پزشکان بتوانند دقیق‌تر کیست‌ها بدخیم و خوش خیم را تشخیص دهند. سونوگرافی در زنان باردار و شیرده نیز قابل انجام است زیرا در آن از اشعه و امواج خطرناک استفاده نمی‌شود.

نتایج سونوگرافی در همان روز یا نهایتا چند ساعت بعد آماده می‌شود در نتیجه جوابدهی آن سریع بوده و انجام دادن آن چند دقیقه بیشتر طول نمی‌کشد. سونوگرافی پستان مانند سونوگرافی برای جنین نیاز به آماده سازی مانند پر بودن مثانه یا ناشتا بودن ندارد تنها می‌بایست از قرار دادن لوسیون یا سایر مواد آرایشی در ناحیه مورد نظر خودداری کرد.

عوارض سونوگرافی سینه

عوارض سونوگرافی سینهسونوگرافی روشی است که از امواج صوتی برای دیدن درون بافت سینه استفاده می‌شود. در فناوری سونوگرافی خطر و عارضه‌ای تاکنون وجود نداشته است جز اینکه تفسیر نتایج آن ممکن است منجر به انجام آزمایش‌های اضافی دیگری مانند بیوپسی شود که چنین آزمایشی با خطرات خاص همراه است.

سونوگرافی سینه احتمال دارد توده‌های کوچک یا جامد را نشان ندهد یا اینکه به دلیل اضافه وزن و داشتن سینه‌های بزرگ‌تر از حد معمول دقت سونوگرافی کاهش یابد. پزشکان برای اینکه از نتایج مطمئن باشند ممکن است هر دو روش ماموگرافی و سونوگرافی را توصیه کنند.

دردناک بودن یا نبودن سونوگرافی سینه

سونوگرافی سینه در هر سن و شرایطی قابل اجرا است و گاه از آن به عنوان مکمل ماموگرافی استفاده می‌شود. در سونوگرافی پستان‌ها از ژل مخصوصی استفاده می‌شود که باعث تسهیل در حرکت پروپ می‌گردد. حرکات پروب روی سینه به آرامی انجام می‌شود اما ممکن است در مواردی نیاز به ایجاد فشار جزئی بوده که دردناک نیست تنها در افرادی با پوست حساس احتمال دارد ناحیه‌ای که به آن فشار وارد شده است قرمز شود که موقتی و گذرا بوده و در عرض چند دقیقه برطرف خواهد شد.

سونوگرافی سینه در مرکز تصویربرداری تهران 101

انجام سونوگرافی سینه نیاز به دقت بالایی دارد تا نتایج دقیق بوده و پزشک بتواند با توجه به آن بهترین تشخیص را داشته باشد و در صورت نیاز نسبت به درمان اقدام نماید.

مرکز تصویربرداری تهران 101 واقع در خیابان جمالزاده شمالی، بعد از بلوار کشاورز، نبش بن بست سرو، پلاک 1 از ساعت 7 صبح تا 11 شب آماده پذیرش بیماران گرامی است. کلیه دستگاه‌های استفاده شده در این مرکز تصویربرداری مطابق آخرین تکنولوژی روز دنیا بوده و جوابدهی در اسرع وقت و با دقت بالا انجام می‌شود.

سونوگرافی سینه در مرکز تصویربرداری پزشکی تهران101 با به روزترین متد تصویربرداری تحت نظارت اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران در رشته های مرتبط با کادری مجرب و تجهیزات پیشرفته و جوابدهی آنلاین سریع و دقیق انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا