مرکز تصویربرداری تهران 101

آمادگی برای ام آر آی پا، آنچه باید بدانید

ام آر آی پا یکی از اسکن‌های تصویربرداری پزشکی است که برای بررسی استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و سایر بافت‌های نرم پا استفاده می‌شود. این اسکن می‌تواند تصاویر دقیقی از استخوان‌ها و مفاصل پا ارائه دهد و در تشخیص مشکلات مچ پا مانند پیچ خوردگی‌ها و شکستگی‌ها مفید باشد. اگر با علائمی مانند درد، تورم، قرمزی، بی‌حسی یا کاهش حس پا مواجه شده‌اید، پزشکان ممکن است به شما انجام ام آر آی پا را توصیه کنند. در ادامه به بررسی موضوع آمادگی برای انجام ام آر آی می‌پردازیم.

کاربردهای ام آر آی پا

ام آر آی پا یکی دیگر از اسکن‌های تصویربرداری پزشکی است که به بررسی مچ پا، پاشنه پا، تاندون پا، انگشت‌های پا و سایر قسمت‌های پا می‌پردازد. این اسکن می‌تواند تصاویر دقیقی از استخوان‌ها و مفاصل پا ارائه دهد و در تشخیص مشکلات مچ پا مانند پیچ خوردگی‌ها و شکستگی‌ها مفید باشد.

از آنجایی که برخی از ناهنجاری‌های تاندون‌ها، رباط‌ها، عضلات، غضروف‌ها و استخوان‌های پا در عکسبرداری با اشعه ایکس یا سی‌تی اسکن قابل مشاهده نیستند، ام آر آی پا می‌تواند به پزشک کمک کند تا انواع شرایط پزشکی مانند آسیب‌های تاندون، رباط، شکستگی‌های استخوانی، عفونت‌ها و تومورهای استخوان و مفاصل را تشخیص دهد.

اگر با علائمی مانند درد، تورم، قرمزی، بی‌حسی، گزگز، سفتی یا کاهش حس پا مواجه شده‌اید، پزشکان ممکن است به شما انجام ام آر آی پا را توصیه کنند.

کاربردهای ام آر آی پا
کاربردهای ام آر آی پا

بیشتر بخوانید آمادگی های قبل از مراجعه انجام MRI قلب

مراحل انجام ام آر آی

در ام آر آی از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای تولید تصاویر دقیق از استخوان‌ها، مفاصل، تاندون‌ها، رباط‌ها، ماهیچه‌ها و رگ‌های خونی استفاده می‌شود.

مراحل انجام ام آر آی مچ پا:

  1. آماده‌سازی: قبل از شروع تصویربرداری، باید تمام وسایل فلزی همراه با خود مانند عینک، سمعک، جواهرات و غیره را خارج کنید. همچنین، اگر نیاز به تزریق داخل وریدی ماده حاجب باشد، در برخی از موارد مانند ترس و اضطراب، بیمار ممکن است نیاز به داروی آرام بخش داشته باشد. در این صورت لازم است حتما یک نفر همراه داشته باشید. زیرا تا 24 ساعت پس از مصرف داروی آرام بخش، ممکن است در راه رفتن یا رانندگی مشکلاتی داشته باشید این مرحله قبل از تصویربرداری انجام می‌شود.
  2. قرار گرفتن در دستگاه: تکنسین کمک می‌کند به‌درستی روی تخت دستگاه ام آر آی دراز بکشید. برای کنترل صداهای کلیک‌مانند دستگاه، یک گوشگیر نیز برای شما قرار داده می‌شود.
  3. تصویربرداری در دستگاه ام آر: دستگاه ام آر دارای حالت تونل‌مانند است. برای شروع اسکن، تخت به‌صورت خودکار وارد این تونل می‌شود.
  4. بی‌حرکتی در طول تصویربرداری: در طول تصویربرداری، باید کاملاً بی‌حرکت باشید و پاهای خود را اصلاً تکان ندهید. در غیر این صورت، ممکن است تصاویر تار و بی‌کیفیت شوند. به همین ‌دلیل، رادیولوژیست به کمک بلندگو از اتاق دیگری شما را راهنمایی می‌کند.
  5. پایان تصویربرداری: پس از اتمام تصویربرداری، تخت از بخش تونل‌مانند دستگاه خارج می‌شود و تکنسین کمک می‌کند تا از روی آن بلند شوید.
  6. گزارش و تفسیر نتایج: رادیولوژیست تصاویر ام آر آی پا را بررسی و تفسیر می‌کند. نتایج به‌صورت یک گزارش به شما داده می‌شود. لازم است این گزارش را به همراه تصاویر به پزشک معالج خود ارائه دهید تا بهترین روش درمانی تعیین شود و به شما کمک کند.

 

فواید و کاربردهای  ام آر آی پا

ام آر آی پا یک روش تصویربرداری پزشکی است که برای بررسی مشکلات پا استفاده می‌شود. در این روش، از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی برای تولید تصاویر دقیق از استخوان‌ها، مفاصل، تاندون‌ها، رباط‌ها، ماهیچه‌ها و رگ‌های خونی استفاده می‌شود.

مزایا:

  • عدم تشعشعات مضر:ام آر آی (MRI) برخلاف دستگاه‌های تصویربرداری پزشکی مانند اشعه ایکس و سی تی اسکن، از اشعه یونیزان استفاده نمی‌کند. به‌همین دلیل، ام آر آی مچ پا به‌طور کلی روشی نسبتاً ایمن و بی‌خطر محسوب می‌شود. البته انجام این تصویربرداری باید توسط پزشک متخصص توصیه و تایید شود. در مقایسه با رادیوگرافی (X-ray)، ام آر آی پا بدون استفاده از پرتوهای X تصاویر را تولید می‌کند.
  • دقت بالا: این روش به دقت بالایی در تشخیص ناهنجاری‌ها و مشکلات پا کمک می‌کند.
  • تصویربرداری غیرتهاجمی: ام آر آی پا بدون نیاز به تزریق مواد رادیواکتیو یا تشخیصی انجام می‌شود.

این روش به خصوص برای زنان باردار و کودکان خردسال مناسب است.

فواید و کاربردهای  ام آر آی پا
فواید و کاربردهای  ام آر آی پا

بیشتر بخوانید همه چیز درباره آمادگی برای MRI با بیهوشی

خطرات و عوارض ام آر آی پا

ام آر آی در واقع  یک روش تشخیصی بی خطر  محسوب می‌شود ولی  در بعضی افراد ممکن است پس از انجام MRI عوارض جانبی کوتاه مدتی بروز کند. با اطلاع از آن‌ها می‌توانید از ترس و نگرانی خود کم کنید:

  • خستگی: خستگی پس از تمام شدن ام آر آی بخصوص اگر طولانی مدت در دستگاه مانده باشید، بسیار شایع است.
  • سر درد: بیماران پس از پایان یافتن ام آر آی اغلب از سر درد شکایت دارند. یکی از علت‌های سر درد ممکن است صداهایی باشد که در هنگام انجام MRI تولید شده است.
  • سرگیجه: سرگیجه حالتی است که ممکن است بلافاصله یا چندین ساعت پس از ام آر آی احساس شود.
  • مشکلات تنفسی: مشکلات تنفسی از عوارض ام آر آی هستند که علت آن می‌تواند قرار دادن کنتراست بین رگ‌ها ‌باشد.
  • جابجایی و حرکت ایمپلنت‌های فلزی: بیمارانی که هر نوع ایمپلنت فلزی یا آتل در پای خود دارند، باید احتیاط بیشتری کنند. آهنرباهای قوی دستگاه ام آر آی ممکن است این قطعات فلزی را جذب و از جایگاه اصلی خود جابه‌جا کنند. حرکت ناگهانی ایمپلنت‌ها می‌تواند منجر به آسیب یا ناهنجاری‌های جدید در بدن بیمار شود.
  • واکنش‌های آلرژیک: اگرچه احتمال بروز واکنش آلرژیک به ماده کنتراست‌زا نادر است، اما نمی‌توان خطر آن را در برخی از افراد نادیده گرفت. بعضی کهیر‌های پوستی، ممکن است به علت واکنش آلرژیک بدن به کنتراست باشد. افرادی که سابقه آلرژی دارند، باید حتماً این موضوع را قبل از انجام ام آر آی به پزشک خود اطلاع دهند.
  • ناراحتی‌های کلیوی: در برخی موارد نادر، ماده کنتراست‌زا می‌تواند مشکلاتی برای بیماران با سابقه ناراحتی‌های کلیوی ایجاد کند. بنابراین بررسی سلامت کلیه‌ها پیش از انجام ام آر آی ضروری است.

 موارد احتیاطی

  • قبل از انجام ام آر آی پا، در مورد سابقه پزشکی خود با پزشک صحبت کنید. اطلاعات کامل در مورد ایمپلنت‌های فلزی، آلرژی‌ها و هرگونه مشکلات پزشکی دیگر می‌تواند به کاهش خطرات کمک کند.
  • اگر سابقه آلرژی یا ناراحتی‌های کلیوی دارید، پزشک خود را مطلع کنید. این اطلاعات به تیم پزشکی کمک می‌کند تا بهترین تصمیم را برای انجام یا عدم انجام ام آر آی بگیرند.
  • در صورت وجود ایمپلنت‌های فلزی یا آتل، ممکن است نیاز به استفاده از روش‌های تصویربرداری جایگزین باشد. پزشک می‌تواند شما را در این زمینه راهنمایی کند.

با رعایت این موارد احتیاطی و مشاوره دقیق با پزشک، می‌توان ام آر آی پا را به‌طور ایمن و با حداقل خطرات انجام داد.

لوازم همراه

دقت داشته باشید که اجسام زیر را به هیچ وجه همراه خود نداشته باشید:

  • کفش و کمربند
  • انواع کارت‌های بانکی
  • وسایل الکترونیکی مانند تلفن همراه، سمعک گوش و ساعت هوشمند
  • گیره‌های فلزی مو
  • انواع دسته کلید
  • انواع سکه‌ها
  • لباس‌های دکمه‌دار و سنجاق

 

جمع بندی

به طور خلاصه، ام آر آی مچ پا یک روش تصویربرداری پزشکی است که با استفاده از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی، تصاویر دقیقی از استخوان‌ها، مفاصل، تاندون‌ها، رباط‌ها، ماهیچه‌ها و رگ‌های خونی می‌گیرد. این روش عدم تشعشعات مضر، دقت بالا در تشخیص ناهنجاری‌ها و قابلیت تصویربرداری غیرتهاجمی دارد. پس از تصویربرداری، نتایج به‌صورت گزارشی تفسیر می‌شوند تا به پزشک معالج کمک کنند تا بهترین روش درمانی را تعیین کند.

مرکز تصویربرداری تهران 101

شرکت طب تصویر سامان پژوه 101 تهران، در سال 1395 با مشارکت جمعی از اساتید و دانشگاهیان، از جمله جناب آقای مهندس محمدحسين وحيدی مدير عامل و عضو هيت موسس و عضو هيت مديره، در راستای خدمت به هموطنان در حوزه های تصویربرداری پزشکی، تجهیزات پزشکی و غیره … تاسیس گردید. از فعالیت های مهم این شرکت، می توان به راه اندازی مرکز تصویربرداری تهران 101 اشاره نمود.

مرکز تصویربرداری تهران 101 به عنوان مهمترین زیرمجموعه شرکت طب تصویر سامان پژوه 101 تهران، فعالیت تخصصی خود را با استفاده از مدرنترین و پیشرفته ترین دستگاه های تصویربرداری پزشکی در سال 1397 آغاز کرد.

این مجموعه مجهز به یکی ازکارامدترین انواع دستگاه های رادیولوژی دیجیتال و نرم افزارهای پردازش تصویر است که علاوه بر انجام تمامی آزمون های ساده رایج رادیولوژی، قابلیت انجام آزمون های تخصصی نظیر هیستروسالپینگو گرافی، بررسی دستگاه گوارش (باریوم میل ،سوالو، ترانزیت) و بررسی سیستم ادراری (IVP,VCUG,..) رادیوگرافی یکپارچه از کل ستون فقراتTotal Spine و Alignment view را دارا می باشد.

02166571214،02166574262،02166572018،02166575518،09133414166

 

منبع MRI foot

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا