MRIدانستنی های مفیدمطالب پیشنهادی

ام آر آی (MRI) چیست و چگونه انجام می شود؟

ام آر آی (MRI) مخفف عبارت (Magnetic Resonance Imaging) یک روش تصویربرداری بسیار دقیق و واضح از اندام‌ های درون بدن است. در این مطلب، پرسش های رایج در مورد ام آر آی (MRI) را بررسی می کنیم.

M.R.I برای تشخیص، درمان و دنبال کردن مسیر بسیاری از بیماری‌ ها در اعضای مختلف بدن به کار می‌ رود. به عنوان مثال اغلب ناهنجاری‌ های مغز و نخاع با استفاده از این شیوه تصویربرداری پزشکی قابل تشخیص هستند.

حتی با ام آر آی (MRI) می‌ توان تشخیص داد که درد کمر به علت درد عضله است و یا ناشی از فشار روی عصب ستون فقرات.

درمان و تشخیص و روند توسعه سرطان ها و بیماری های مربوط به مغز، ستون مهره ها، استخوان و مفاصل، حفره شکی و دستگاه گردش خون از دیگر موارد استفاده از ام آر آی (MRI) هستند.

ام آر آی چیست و چگونه انجام میشود

ام‌آر‌ آی (MRI) را می توان به «تصویرسازی تشدید مغناطیسی» ترجمه نمود. در این روش، بیمار در یک میدان مغناطیسی قوی تحت تابش امواج رادیویی قرار می گیرد. بافت‌ اندام های بدن در واکنش به این تابش، امواج رادیویی دیگری را از خود ساطع می‌کنند. با دریافت این امواج رادیویی و تحلیل و تفسیر آن ها توسط یک سیستم کامپیوتری، تصاویری ایجاد می‌شوند که سطح مقطع های را از اندام موردنظر رانشان می‌ دهند.
پزشکان و متخصصان با استفاده از ام‌آر‌ آی (MRI) می توانند از بافت‌های مختلف بدن به دست بیاورند که در تشخیص بیماری های بسیار سودمند هستند.

 

 

مراحل تصویربرداری ام آر آی

فردی که قرار است تصویربرداری ام‌آر‌ آی (MRI) از اون انجام شود، نباید هیچ گونه شیء فلزی مانند ساعت، انگشتر، مفصل مصنوعی و … به همراه داشته باشد، زیرا میدان مغناطیسی روی این مواد فرومغناطیسی اثر گذاشته و نه تنها باعث تداخل در تصویربرداری میگردد، بلکه می تواند موجب آسیب دیدن فرد شوند. به همین دلیل است که دستگاه MRI را در اتاق‌ هایی با ویژگی های خاص قرار می‌دهند. این اتاق‌ ها نسبت به امواج الکترومغناطیسی ایمن و نفوذ ناپذیر هستند و امکان عبور امواج از آن ها وجود ندارد.

از آنجاییکه در زمان انجام تصویربرداری فرد باید آرام باشد، می‌ توان از یک آرام‌ بخش نیز استفاده کرد. در ادامه فرد روی تخت خوابیده و از او خواسته می شود که به طور عادی تنفس کند. سپس محل مورد نظر برای تصویربرداری با نور مشخص شده و اسکن MRI آغاز می شود.
در فواصل زمانی که اسکن کردن متوقف می‌شود فرد می‌تواند بدون جابجایی کلی، قدری تحرک داشته باشد. همچنین در طول انجام اسکن MRI فرد می‌تواند از طریق دکمه‌ای که در اختیار او قرار می شود به مسئول مربوطه اطلاع دهد تا تصویربرداری متوقف شود.
بعد از اتمام کار، اطلاعات تصویری به رایانه‌ منتقل شده و پردازش می شوند. در پایان تصاویر تهیه شده بر روی فیلم منعکس خواهند شد.

ملاحظات آسیبی

برخلاف سایر روش های تصویربرداری مانند اشعه X یا سی تی اسکن، در روش ام آر آی از اشعه یونیزه استفاده نمی‌ شود.  همچنین در حال حاضر استفاده از MRI به‌ طور چشمگیری برای تصویربرداری از جنین در دوران بارداری تجویز می شود و هیچ اثر سوئی توسط این روش بر جنین گزارش نشده است.

مرکز تصویربرداری پزشکی تهران 101 با دستگاه ام آر آی یک و نیم تسلا زیمنس آلمان برای تصویربرداری از تمام بدن با انعطاف پذیری، کارایی و سرعت بالا در دامنه وسیعی از کاربردهای بالینی به همراه کادری مجرب زیر نظر اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران آماده ارایه خدمت به هم وطنان است.

‫4 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا